fredag 31 januari 2014

Tänkt pimpelpremiär

Den 18 jan s(tror jag de va)å hade vi fått reda på att det skulle vara premiör på pimpling i Fyrväpplingen. Och då vi längtat efter att få komma ut på vattnet så tänkte vi att ja det gör vi.

Vi hade tänkt förbereda utrustningen på fredagkvällen men annat kom ivägen så när vi käkat frukost så börjar vi förbereda spön mm. Efter ett tag så ringer gubbens telefon men han kan inte svara. Vi inser sen att nä vi kommer att komma ut så sent så vi bestämmer oss för att inte åka ut och tur i oturen att vi tog det beslutet. Gubben ringer upp sina föräldrar som frågar om vi har åkt ut. Han svarar nej och får då reda på att två personer hade gått genom isen och en var förd till sjukhus. Det hade varit ett stort pådrag med polis, brandkår, ambulans och helikopter.

Senare under dagen när vi kollar tidningen så har det kommit fram mer uppgifter två man strax över 60 års åldern tror en va typ 63 och den andra 68 hade gått igenom isen. Den ena hade tagit sig upp men inte den andra och han som va kvar i vattnet hade legat i 1 timme innan rädningspersonalen hade fått upp honom och på börjat livräddande insatser. Han hade förts till ackis med helikopter men hans liv hade inte gått att rädda.

Gissa om vi var glada över att vi inte åkte ut den dagen eller den helgen för den delen. Mina tankar gick till mannens respektive........

Ta vara på det liv du har.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar