måndag 20 oktober 2014

Ojsan hoppsan

Nu var det verkligen länge sen som det skrev nått här :)

Aja de e som de. Vad har hänt då jo inte så mycket eller nja de va väl inte helt sant de heller.

Här innan sommaren så va vi på banken för att kolla av inför vårt blivande lån till huset nästa år. Vi hade inga problem att få låna den summa som de va tal om. Iom det mötet så sattes även en annan boll i rullning. Vår banktjänsteman fixade så en mäklare tog kontakt med oss gällande försäljningen av vår lägenhet.

Vi träffade mäklaren första gången i slutet av maj och vi fick en värdering och även denna gång så hade priset gått upp mot när vi gjorde det sist. Då vi skulle renovera så blev det satt att vi skulle ta ca en månad på oss innan fotografen kom.

Själva renoveringen var på sitt sätt jobbig men även väldigt lärorik. Den jobbigaste biten var att det var totalt kaos över allt och innan vi ens kunde börja fick vi ihop hela 25 flyttkartonger med saker som vi visste att det här behöver vi inte förrens vi har flyttat... fatta 25 st. När allt var nedpackat så var det ju att riva bokhyllan och skrota den. Sen följde att sovrummet fick flytta ut i vardagsrummet så det var helt tomt.

Vi satte renoveringstapet på den befintliga tapeten efter att vi hade gjort lite underarbete med att slipa bort borden som vi hade. Vi satte ingen ny tapet på utan vi målade väggarna i vad som kallas i folkmun Stockholms vit. Vi satte nya socklar, foder och det blev även taklister.. om man inte behöver så är det bra men annars ta det lugnt och tänk efter och allra bäst gör mindre bitar som du kan kolla så att vinkeln är rätt :)

När det var klart där inne så fick vi äntligen tillbaka rätta platsen att sova i plus en plats att vara i där man kunde stänga ute kaoset och få ta det lite lugnt en del kvällar.

Samma sak skedde i vardagsrummet och köket. Samma färg, socklar och foder byttes även här och det blev en helt ny lägenhet :) Det vi kommer dra lärdom av hela denna resa är att allt tar mycket mer tid än vad man tror. Så tips till er som tänker renovera ta till gott om tid det tjänar ni på.

Sommaren har förflytit på ett bra sätt vi jobbade hela juni, juli och augusti och först 1 sep så började våran semester. Vi spenderade en vecka i Sälen där fiske stod på agendan tillsammans med lite annat. Andra veckan så var vi upp till norrland. Även här så var fisket en stor del. Vi var ute 2 hela dagar och tillsammans på 4 personer så fick vi totalt 20 regnbågar :). Vi var även in till stan en dag och då var det smakfestival där man fick möjlighet att köpa mat från olika länder. Vad sägs om en krokodil hamburgare eller kanske en känguruburgare? vi testade ingen men vi va bra sugna. Men vi köpte fudge i det stånd som var för England.

Sen hade vi en vecka hemma och den gick till att hålla på ute i trädgården och börja lite smått där vilket har varit mycket skönt. Det vi har hunnit med är det mindre nästa år.

Det bästa är att svärföräldrarna har fått datum när dom skall flytta in så nu är det nedräkning och när oktober är över så är det bara 6 månader kvar innan vi flyttar :) Gissa om vi längtar ??'

I helgen så var vi ut och började kolla på möbler för att kunna få ett hum vad saker och ting kostar och mer sånt blir det framöver med. Eventuellt har vi hittat den soffa som vi vill ha men vi har några ställen kvar att kolla på.

Ja det här är väl vad som hänt i korta drag lovar att jag skall va bättre på att uppdatera

Ha det gott så hörs vi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar