söndag 18 mars 2012

Söndag 18/3

Idag är det söndag och from idag så har jag valt att börja träna på söndagar istället. Är fyra pass precis som på lördagarna som jag gått tidigare men det är andra pass. Nu e det spinning, core, styrka och harmoni som gäller.

Idag var det tredje gången som jag körde spinning och gud vad svetten lackar på en, tur man har en handduk att torka sig med under passets gång.

Som många gånger tidigare så har jag underbara Jenny med. Vi kör inte allt tillsammans under veckan men som det ser ut nu så är det i alla fall torsdagar och söndagar som vi kommer att köra tillsammans vilket är hur kul som helst.

Under de senaste veckorna så har vi hållit på med försäljning av Rc grejer och allt har bara rullat på vilket är skönt. Är mycket jobb som har lagts ned men det har givit resultat så när allt är klart så kommer vi att kunna köpa in lite maskiner för träbearbetning.

Dagens middag blev nått nytt som vi inte hade gjort tidigare.Gubben hittade ett recept på nätet som vi tog vara på då det handlade om rullader på fransyska vilket vi hade i frysen.

Så här gör man.

Skiva upp fransyskan tunt eller så skär du den lite tjockare och så får du banka ut den med en ena sidan av en kött yxa.

Hacka upp prujo och bacon fint.

Lägg upp purjo och bacon på köttet och rulla ihop. För att fästa ihop det hela så stoppar man tandpetare igenom hela rullen. Salta och peppra.

Stek på rulladern på båda sidorna häll på grädde och lite soja för färg. Låt puttra en stund.

Till hade vi ugnspotatis som vi gjort själva. Vi skar upp potatisen i den form som vi ville ha den och sen koka vi på den tills den var mjuk igenom. Hällde sedan upp den i ett durkslag och dutta på olja över. Sen lägger man över potatisen på ett smörpapper i tex en lång panna och in i ugnen i 225 grader tills den fått fin färg (man får vända den en till två gånger under tiden)

Istället för att använda grädden som sås till maten tog vi Tzatziki vilket gjorde sig mycket bra och passade helt perfekt med hela anrättningen.

Då jag alltid vill ha en sallad till och jag har hittat en som jag verkligen inte lessnar på och det bästa är att man kan göra en bytta och så räcker den en hel vecka ja i alla fall för mig då jag är den enda som äter sallad.

Det här behöver du:  1 st spetskål (mkt mildare än vanlig vitkål), 1-2 st morot, ca 1 st rödlök och ca 10 cm purjo.

Så här gör du.

Skär spetskålen tunt och dela i lite mindre bitar, riv moroten på den grova sidan. Hacka purjon och rödlöken fint och blanda ihop allt i en skål.

Bjuder här på en bild på hela anrättningen. Var mums fillibabba =)


Kan säga att det är en mycket enkel maträtt att göra och tar inte allt för lång tid att göra heller.

I går lördag så var vi på bio och så Mupparna den rekommenderas starkt.

Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig söndag kväll.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar