I går lördag så började dagen tidigt redan kl 5 så ringde klockan. Vad skulle vi göra jo vi skulle ut och fiska lite och då dagarna som är bra numera är begränsade så är det bara att passa på. Vi åkte ut till örsjön och jösses vad kall man blev fast vi båda var väl klädda för vädret men iom att man står stilla så kröp kylan på. Vi var inte själva heller som va där när vi lämnade sjön så räknade vi till ca 20 bilar som var där vi har inte varit med om att det varit så mycket folk nån gång när vi var där.
Fiskelyckan den uteblev då det inte var nån firre som ville följa med hem, vi såg några som hoppade men det var 2-3 st mer än så mkt liv var det inte som man kunde se, ja en annan som var där såg vi fick en.
Vi åkte hem vid 11.30 och det var skönt att sätta sig i bilen igen men vi var båda nöjda över att vi tog oss ut. Är en sån befrielse att bara vara och inte behöva tänka på tiden heller utan klockan får gå hur mkt den vill och det spelar ingen roll. Det vi kom fram till var att vi till en annan gång skall ta med oss lite ved så man kan göra upp en lite brasa.
Väl hemma så gjorde vi av några måsten ja nästa alla jag fixade lite med luncherna till veckan och så städade vi av. vi gjorde även vinter på balkongen och va upp med möblerna och lite annat till förrådet så det är avklarat det med . Förberedde även allt som skulle va till middagen.
Middagen blev: Grönpesto och v-ost fylld fläskytterfilé inlindad i bacon med gratinerad potatismos med v-ost.
Ingridienser för ca 4 port.
ca 600-700 g fläskytterfilé
en burk med grön pesto
salt och svart peppar
Riven västerbottensost
två förpackningar med bacon
8 dl vatten
ca 2,5 dl pulvermos
Tilllagning:
Dela fläskfilen i fyra delar och krydda vardera del med salt och svartpeppar runt om.
Förstek fläskytterfilén så den får fin runt om och låt sedan kallna. Under tiden som den svalnar blanda riven v-ost och peston tillsammans, sära även på baconen så det är lätt att ta en i taget till inlindningen,
När köttet har svalnat snittar man upp köttet och lägger in en ordentligt med v-ost och pesto röran i snittet. Linda baconen runt om ca 3-4 skivor behövs för varder ytterfilé bit.
Gör moset enligt anvisningarna och när den e klar lägg upp den i en ugnssäker form och strö på rikligt med v-ost. Ställ in den fyllda ytterfilén lite tidigare om den är mkt röd annars kan man ställa in både den fyllda ytterfilen och moset samtidigt. Ha ugnen på ca 225 grader. i ca 20-30 min beroende på hur rött köttet är. Osten på moset skall få lite färg.
Sen är det bara att servera och njuta av en super god måltid servera med lite sallad och god dryck till.
Idag så har vi tvättat våran lilla skrutt som blev ännu smutsigare igår när vi åkte efter vägarna ut till örsjön. Vi fikade även lite hos svärföräldrarna. Hemma så blev det lite tvättning och sedan göra i ordning en pasta gratäng med tacofärs i som skall vara till några luncher.
Till den så behöver du köttfärs ca 1400 g stek på det och tillsätt tacokrydda enligt anvisningarna ha även i lite lök (jag förstekte den lite innan) häll upp det i en större kastrull och låt koka lite. Tillsätt sedan en stor burk med tacosås. Under tiden som du steker köttet så kokar du pasta den du vill vi hade skruvar. När pastan är klar häller du av vattnet och låt pastan droppa av lite. Sen häller du ned pastan i färssmeten och blandar dom tillsammans, häll sedan upp det i en ugnssäker form och he på riven ost. Ställ sedan in den i ugnen i 225 grader tills osten fått färg. För oss blev det 4 luncher var av denna satts.
Middagen idag blev tacos enkelt och gott =)
Nu sitter vi och ser på tv i sovrummet ja det är lyx men när man har en bra tv att titta på så ska man ju nytja det med. Sen så kan man ju bra hoppa i säng när tv är slut.
Hoppas alla haft en toppen helg
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar