Middagen igår blev kebab i bröd och lite grönt för den som ville ha.
Idag så fortsatte jag med karossen och målade de två sista vänderna på den blev väl bra. se nedan. Gubben har lagt på dekalerna =)
Dagens middag blev stekt lövbiff med ungspotatis och sås och den som ville lite sallad med.
Du behöver ha:
Lövbiff för två personer
Salt
Svart- och vit peppar
Ugnspotatis
Sås:
extrakryddad bea
50 gr smör/margarin
2,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
Ca 2 tsk curry
Ca 1 tsk cayennpeppar.
Krydda på köttet med peppar och salt enligt tycke och smak.
Följ insturktionerna på förpackningen för den ugnspotatis ni väljer, stek på lövbiffen och följ anvisnigarna för såsen enligt förpackningen men tillsätt grädden och kryddorna extra servera med sallad.
Kvälls fikat blev en äppeltarta med vanlijglass. (från Pluras kök) samt vi gör för två pers.
1 rulle Smördeg - färdig (eller fryst smördeg)
100 g Mandelmassa, riven
3 Äpplen, klyftad
1 Ägg, vispat
1 dl Florsocker
4 port Vaniljglass
100 g Mandelmassa, riven
3 Äpplen, klyftad
1 Ägg, vispat
1 dl Florsocker
4 port Vaniljglass
Dela smördegen i kvadrater, ca 10 x 15 cm.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg, lägg mandelmassa i mitten på bitarna.
Lägg på äppelklyftor och pudra rikligt med florsocker.
Sätt in i ugn på 200°C i ca 10 minuter.
Ta ut och servera med vaniljglass.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg, lägg mandelmassa i mitten på bitarna.
Lägg på äppelklyftor och pudra rikligt med florsocker.
Sätt in i ugn på 200°C i ca 10 minuter.
Ta ut och servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar